Полиција код миграната пронашла аутоматско оружје, пиштоље и обележја ОВК

Полиција код миграната пронашла аутоматско оружје, пиштоље и обележја ОВК

26/11/2022 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Помоћник директора полиције Драган Васиљевић рекао је да је у акцији која је започета у четвртак по подне убрзо након оружаног инцидента који се догодио на подручју Хоргоша, полиција урадила детаљан преглед терена и пронашла око 1.000 миграната који су превезени у прихватне центре.

 

Он је, гостујући на РТС-у, истакао и да је полиција приликом претраге терена нашла одређену количину оружја и муниције.

„Што се тиче оружаног инцидента у четвртак, након пријаве пуцњаве, оружаног сукоба између групе кријумчара и ирегуларних миграната, полиција је одмах реаговала и предузима интензивне мере и радње на проналаску извршиоца овог кривичног дела. Углавном се ради о држављанима Авганистана и Марока. Иначе, шест лица се јавило са повредама у болници у Суботици и они се налазе под полицијским надзором“, изјавио је Васиљевић.

Он је рекао и да је пронађено углавном аутоматско оружје, пиштољи и одређена количина муниције, а претрагом терена код одређеног броја лица на гардероби пронађена су обележја Oслободилачке војске Косова на капама, шаловима, качкетима.

„Настављамо даљи интензивни рад. Обављају се разговори и наставља рад у сарадњи са другим безбедносним службама. По налогу министра унутрашњих послова акција траје на целој територији Републике Србије , појачано је присуство полиције. Уверавам грађане Републике Србије да могу бити потпуно спокојни, полиција у потпуности обезбеђује ред и мир и сигурност на свакој тачки Републике“, поручио је Васиљевић.

Он је истакао и да се апсолутно слаже са министром Гашићем да Република Србија и Министарство унутрашњих послова имају нулту толеранцију према свима који угрожавају безбедност наших грађана.

„По налогу министра формирана је и нова радна група која се бави безбедносним питањима посебно према територији Мађарске, Северне Македоније и Бугарске, у којој су укључени припадници Управе граничне полиције, Жандармерије, Управе криминалистичке полиције, Управе полиције, САЈ-а и полицијских управа, као и СУК-а“, рекао је помоћник директора полиције Васиљевић и позвао грађане да одмах пријаве полицији уколико осете било какав неспокој када се нађу у близини миграната.