Акција на спречавању кријумчарења људи и илегалних миграција

Акција на спречавању кријумчарења људи и илегалних миграција

25/11/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић истакао је данас, приликом обиласка локације на Хоргошу на којој су припадници Жандармерије и ударна оперативна група Кикинде и Суботице привели већу групу миграната, да ће безбедност сваког грађанина Републике Србије и њихова имовина бити заштићени.

 

Министар је нагласио да у Србији према свакој врсти криминала постоји нулта толеранција и да је српска полиција спремна да одговори на све безбедносне изазове, посебно на овом делу територије где је сконцентрисан велики број миграната.

„У разговору са председником Републике јасно смо дефинисали циљеве: да сваки грађанин Републике Србије мора да има загарантовану безбедност и да њихова имовина мора бити заштићена од свих видова криминала, па и од миграната који су злоупотребили наше гостопримство“, рекао је министар Гашић.

Начелник Управе граничне полиције Миле Јандрић указао је да је у току акција која је усмерена на спречавање кријумчарења људи и илегалних миграција.

„Припадници Министарства унутрашњих послова у садејству више линија рада предузели су све мере и радње да блокирају овај простор. Откривено је више од 600 ирегуларних миграната, одређена лица која су учествовала у синоћној пуцњави су идентификована, а пронађено је и ватрено оружје“, прецизирао је Јандрић и додао да се акција наставља и да ће та бројка бити још већа.

Додао је да ће се ове акције наставити по јасним инпутима министра Гашића.

Начелник Управе граничне полиције нагласио је да Србија неће бити паркинг за мигранте и да се у наредном периоду може очекивати више оваквих акција.