Односи Србије и Азербејџана пријатељски и партнерски

Односи Србије и Азербејџана пријатељски и партнерски

23/11/2022 Off By BERB

Foto: MSP

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са министром спољних послова Републике Азербејџан Џејхуном Бајрамовом, који у Београду борави у оквиру посете званичне делегације на челу са председником Републике Азербејџан Илхамом Алијевом.

 

Два министра разменила су мишљење о могућностима даљег развоја билатералне сарадње и изразила наду да ће данашњи састанци председника и Влада две државе дати додатне смернице и оријентире за даље заједничке активности и пројекте.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Дачић оценио је односе две земље као пријатељске и партнерске, те изразио наду да ће се наставити висок ниво контаката, али и практичне сарадње у областима од заједничког интереса.

У контексту заједнички изражене жеље за даљим интензивирањем политичког дијалога на највишем и високом нивоу, министар Дачић је искористио прилику да позове свог азербејџанског колегу у посебну званичну посету Србији, али и изразио спремност да посети Баку.
Размотрена су и питања из домена политике и економије, регионална ситуација на Балкану и Кавказу, као и актуелна међународна питања. Саговорници су се сложили у оцени да има још доста простора за унапређење билатералне сарадње, посебно у области економије и енергетике.