Сарадња Министарства информисања и телекомуникација са компанијом А1

Сарадња Министарства информисања и телекомуникација са компанијом А1

22/11/2022 Off By BERB

Foto: Marina Jančević

 

Министар информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије Михаило Јовановић састао се данас са директором општих послова компаније А1 у Србији Марком Јовићем.

 

Министар Јовановић и представник компаније А1 разговарали су о унапређењу сарадње између ресорног министарства и компаније А1 у Србији, као и о изменама и допунама Закона о електронским комуникацијама.

Јовановић је најавио формирање Радне групе за израду Нацрта овог закона у току ове недеље, чији ће циљ бити да у што ефикаснијем року дође до коначне верзије предлога.

На састанку су истакнуте и будуће активности које се односе на смањење цена роминга између земаља Европске уније и економија Западног Балкана, нарочито о ценама преноса података. Такође, разговарало се и о плановима и предусловима за доношење Правилника и планирање аукције за имплементацију 5Г технологије у телекомуникациону мрежу Републике Србије.

Представник компаније А1 упознао је министра Јовановића са пројектом А1 Towers Infrastructure, чијом се имплементацијом раздвојила телекомуникациона инфраструктура од оперативног пословања у складу са глобалним развојем. А1 Towers посвећен је одрживом развоју пословања и животној средини.