„Ноћ Хелвера“ премијерно на сцени БДП-a

„Ноћ Хелвера“ премијерно на сцени БДП-a

21/11/2022 Off By BERB

Foto: Kamerni teatar 55

 

Представа „Ноћ Хелвера“ у режији Дина Мустафића, премијерно ће бити одиграна у Београдском драмском позоришту, 24. новембра 2022. од 20 часова на малој сцени „Предраг Пепи Лаковић“. Реприза је заказана за 25, новембар. У представи играју Мирјана Карановић и Ервин Браво.

 

Представа „Ноћ Хелвера“ играла се од 2004. године у Камерном театру 55 у Сарајеву, изузетно популарна, гостовала је и пунила гледалишта широм региона и света, освојила бројне награде, импресивне критике. Сарадња Камерног театра 55 и Београдског драмског позоришта довела је до тога да представа „Ноћ Хелвера“ буде премијерно одиграна на сцени БДП-а, као и да остане на репертоару најстаријег београдског театра.
„Ноћ Хелвера“, драма најпопуларнијег, пољског, савременог драматичара, редитеља и професора Ингмара Вилквиста (алијас Јарослава Свијершћа), из 1999. године, комад је који се на танан начин бави зачудним односом мајке и посинка (момка са посебним потребама), на испреплетаној релацији мајка–дете, штићеник–тутор, брат–сестра, мушкарац–жена, џелат–жртва. Интимна драма одвија се у окружењу ојачаног тоталитаризма тридесетих година прошлог века, чији ехо појачава унутрашње тензије овог необичног пара.

ПРЕВОД: Фарук Тахирбеговић
ДРАМАТУРГ: Љубица Остајић
СЦЕНОГРАФ: Кенал Хрустановић