„Yandex“ најавио отварање развојног центра у Србији

„Yandex“ најавио отварање развојног центра у Србији

19/11/2022 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са делегацијом глобалне ИТ компаније „Yandex“, коју је предводио шеф одељења за међународну политику Максим Козлов.

 

Представници „Yandex“ најавили су отварање развојног центра те компаније у Србији, у којем ће бити запослено више од 800 инжењера који ће радити на најсавременијим ИТ решењима.

На састанку је договорено да се наставе разговори и унапреди сарадња у области образовања, с обзиром на то да ова компанија, поред креирања софтвера, додатно ради и у области образовања за ИТ.

Премијерка Брнабић је истакла у разговору да је Влада Србије отворена за сарадњу и спремна да пружи помоћ и подршку светским ИТ компанијама које отварају истраживачке центре у нашој земљи и запошљавају ИТ стручњаке из целог света.

Након отварања развојног центра и представништва глобалне компаније „Luxoft“, најава отварања развојног центра „Yandex“ и запошљавање интернационалних ИТ стручњака је снажна подршка за наш привредни раст и стварање додатне вредности, нагласила је премијерка Брнабић.