Пружање подршке женама у привреди кроз УНОПС програме

Пружање подршке женама у привреди кроз УНОПС програме

19/11/2022 Off By BERB

Foto: Zoran Vujasinović

 

Министар привреде у Влади Републике Србије Раде Баста састао се данас са директорком канцеларије УНОПС-а у Србији Микелом Телатин и њеним тимом.

 

Том приликом министар је изразио жељу за новим пројектима који ће на прво место ставити подршку мајкама са троје и четворо деце и самохраним мајкама, као и могућност њиховог рада од куће и добијања додатних бенефиција.

Он се осврнуо на заједичку сарадњу у оквиру УНОПС пројекта локалног развоја ЕУ ПРО ПЛУС и указао да је у будућим пројектима неопходно фокус ставити на пружање подршке мајкама, радницима и студентима, као и унапређењу њиховог положаја у друштву.

Представници УНОПС-а указали су значај веома дуге и успешне сарадње са Министарством привреде, а посебно у области унапређења одрживог економског развоја на локалном нивоу, обезбеђивања бесповратних средстава за стартапове и средстава за побољшање економске инфраструктуре, у циљу привлачења инвестиција и омогућавања бољег квалитета живота локалног становништва.

Саговорници су се сложили да је неопходан интердисциплинарни приступ кроз релевантне УНОПС програме како би се нашло одрживо и трајно решење за све предстојеће изазове у тренутној клими глобалне рецесије: задржали млади у Србији, креирала нова радна места за висококвалификовану радну снагу, подстакло повећање наталитета и унапредио положај жена.