Premijerno izvedena predstava “Život je igra”

Premijerno izvedena predstava “Život je igra”

08/11/2022 Off By BERB

Foto: Fabrika

 

Sinoć je, u Bitef teatru, u produkciji agencije Fabrika premijerno izvedena predstava “Život je igra”, inspirisana Danteovom Božanstvenom komedijom i sastoji se iz 3 dela, kao u originalu: Pakao, pročišćenje i raj.

 

Reditelj i scenarista predstave je Rossano Giuppa iz Italije, gde je inače poznat kao reditelj brojnih pozorišno modnih performansa i koji je došao u Beograd kao prijatelj  Fabrike.

Publiku su na početku pozdravili Vesna Mandić, direktor agencije Fabrika koja je producent perfromansa i Ambasador republike Italije, Njegova Ekselencija, g-din Luca Gori.

U okviru predstave, na sceni je prodefilovalo dvadesetdvoje talentovanih, mladih  umetnika koji su postali ili postaju vodeći  glumci u Srbiji, Rajko Vuković kao Dante, Nataša Miovčić kao Francesca, Andrej Jemcov kao Paolo u paklu u Bonconte u Čistilistu, Djordje Mišina kao Lucifer, Sanja Popović, gošća iz Crne Gore kao Pia i Tamara Aleksić kao andjeo u ulozi Beatris u Raju. Svi su izneli mastralno svoje uloge i oduševili publiku.

Moda je sastavni deo ovog multikukturalnog performansa i svi učesnici su bili obučeni u modele naših modnih kreatora I kuća,  a svaki blok se završio mini modnom revijom, naših najpoznatijih modnih kreatora  Verice Rakočević i Igora Todorovića i na kraju, Itala Marseglie, italijanskog kreatora visoke mode, a ova 3 vrsna kreatora  su i stilizovali i obukli i glumce i glumice u predstavi. Nataša Miovčić kao Francesca nosila je model Verice Rakočević, Sanja Popović kao Pia je nosila model Itala Marseglie i Tamara Aleksic kao Beatrice model Igora Todorovića.

U baletskom delu predstave su učestvovali italijanski baletski igrači, članovi Narodnog pozorišta u Beogradu, Nicolo Bianco i Rafaele Diligente i balerine, učenice Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru. Balerine su obukli Aforidte mode collection i Kulijer designe, a baletske igrače, Koncept 53.

Gost večeri je bio mladi, talentovani violinista Grigorije Devrnja, koji je oduševio publiku u Bitef teatru.

Kada se svim učesnicima na kraju pridružio reditelj Rossano Giuppa i svi kreatori, Bitef teatrom se prolomio višeminutni aplauz. Publika je uživala u ovom originalnom spektaklu kao novoj pozorišnoj formi koja očigledno ima budućnost i svi su izrazili nadu da će ovaj perfromans nastaviti da živi u okviru stalnog repertoara jednog od beogradskih pozorišta.

Producenti i organizatori predstave su ponosni što su sa ovom predstavom ostvarili divnu saradnju izmedju srpskih i italijanskih umetnika i kreatora.

Predstavu je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Sponzori:”MAXBET Život je igra” i SCHWEPPES.

Podrška: Ambasada Republike Italije, Sekretarijat za kulturu grada Beograda i Italijanski kulturni centar.