Sastanak ministra Vučevića sa ambasadorom Češke Republike

Sastanak ministra Vučevića sa ambasadorom Češke Republike

04/11/2022 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Češke Republike u Beogradu Tomašom Kuhtom. Ministar Vučević tom prilikom je istakao da su ukupni bilateralni odnosi dve zemlje vrlo dobri i poslednjih godina imaju tendenciju stalnog uspona.

Vučević je naglasio da je Republika Srbija u potpunosti posvećena vojnoj neutralnosti, u skladu sa Rezolucijom Narodne skupštine, i dodao da će Ministarstvo odbrane nastaviti da vodi balansiranu politiku odbrane, radeći na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa partnerskim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa nacionalnim interesima i spoljnopolitičkim prioritetima.

Ministar je rekao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije opredeljeni za dalji razvoj i unapređenje saradnje u oblasti odbrane sa Češkom Republikom.

Ambasador Kuhta je istakao da je Češkoj Republici, tokom predsedavanja Savetom Evropske unije, jedan od prioriteta pronalaženje mogućnosti i načina za ubrzanje procesa evrointegracija Republike Srbije. On se saglasio sa ocenom o potrebi za ponovnim uspostavljanjem dijaloga na najvišem nivou i unapređenjem saradnje u oblasti odbrane od obostranog interesa.