Стручно усавршавање наставника у српским школама у Мађарској

Стручно усавршавање наставника у српским школама у Мађарској

03/11/2022 Off By BERB

Foto: Ministarstvo prosvete

 

Министар просвете Бранко Ружић доделио је данас наставницима који раде у српским школама у Мађарској уверења о завршеном програму стручног усавршавања у вртићима и школама у Србији.

 

Ружић је рекао да му је драго што има прилику да се сретне са наставницима који у Мађарској раде са српском националном мањином. Као и да је важно да се сваке године остварује стручно усавршавање у установама у Србији, што је сигнал да наставници из српских школа у Мађарској желе да имају, осим личних и јаке и сигурне професионалне контакте са матицом.

Министар је истакао да се на овај начин и наставници у Србији упознају са животом српске мањине у Мађарској, њеном положају, школству, културном и политичком животу.

Он је такође нагласио да су кроз бројне године сарадње, школе и наставници из Мађарске и школе и наставници из Србије постајали све ближи и развијали развојне пројекте и заједничке активности.

Ове године у програму стручног усавршавања учествовало је 15 наставника и васпитача а школе домаћини били су ОШ „Мајка Југовића“ и Земунска гимназија, као и вртић „Бубамара“ на Звездари.