У синхронизованој акцији у Шпанији ухапшени чланови криминалне групе

У синхронизованој акцији у Шпанији ухапшени чланови криминалне групе

28/10/2022 Off By BERB

Након вишемесечног заједничког рада припадника Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Службе за борбу против организованог криминала и Јединице за организовани криминал Националне полиције Шпаније, а под покровитељством Европола, у синхронизованој акцији ухапшени су, на територији Краљевине Шпаније, чланови организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су се, током дужег времена бавили неовлашћеном производњом и стављањем у промет опојне дроге марихуане.

 

У овој акцији, ухапшени су А. Р. (1975) држављанин Србије, С. К. (1967) држављанин БиХ, Д. Х. (1965) држављанин Шведске, Г. Р. (1965), Д. Р. (1969), И. П. (1967), Р.Ђ. (1991) држављани Црне Горе.

Како се сумња, чланови ове групе су закупљивали куће углавном у мањим местима у шпанској области Тарагоне. На погодним локацијама инсталирали су агрегате, лампе, клима уређаје, системе за наводњавање и осталу опрему која је неопходна за производњу марихуане у вештачким условима.

У четири објекта у којима су се налазиле илегалне лабораторије, полиција је пронашла 5.400 стабљика марихуане. Такође, приликом претреса кућа и станова које су користили осумњичени, пронађено је 100.000 фалсификованих евра.

Чланови ове групе су, како се сумња, марихуану коју су произвели дистрибуирали и продавали купцима на територији Шпаније, али и у другим земљама Европске уније.