Bebe koje su dobile fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine dobiće vakcinu na vreme

Bebe koje su dobile fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine dobiće vakcinu na vreme

27/10/2022 Off By BERB

Foto: Tanjug

 

Novoizabrana ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije Danica Grujičić saopštila je danas da je u Ginekološko-akušerskoj klinici “Narodni front” u Beogradu 600 beba dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine.

Grujičić, koja je prvog radnog dana na mestu ministarke započela proveru zdravstvenih ustanova, navela je na vanrednoj konferenciji za novinare da je reč o bebama rođenim u periodu od 16. septembra do 17. oktobra.

Ona je istakla da su sve bebe bezbedne i van životne opasnosti, dodavši da se ta vakcina daje do 12 meseci i da će svakako sva deca primiti vakcinu na vreme.

Ministarka je navela da su zaposleni, čim su shvatili grešku, preduzeli sve mere i da je napravljen spisak sve te dece, a da je Institut ”Batut” obavestio roditelje.

Prema njenim rečima, deca iz Beograda će primiti BSŽ vakcinu u „Narodnom frontu“, a ostale bebe iz unutrašnjosti u domovima zdravlja.

Grujičić je ukazala na to da je grešku napravila medicinska sestra, dodavši da je zbog toga direktor “Narodnog fronta”  Željko Miković ponudio ostavku, ali da ona nije prihvaćena.