Санитетска обука припадника Жандармерије у Алексинцу

Санитетска обука припадника Жандармерије у Алексинцу

25/10/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас показно-тактичкој вежби припадника Жандармерије којима је први пут организована интензивна санитетска обука по правилима и у сарадњи са старешинама Војске Србије. У бази Жандармерије у Алексинцу приказано је ангажовање санитета приликом извршавања задатака ове елитне јединице.

 

Захваливши се припадницима Жандармерије на две године заједничког рада, министар Вулин је истакао да су припадници ове елитне јединице увек били ту када је требало чувати јавни ред и мир, супротстављати се хулиганима, чувати законитост, имовину и част сваког грађанина Србије.

„Било је тешких тренутака, али није било да је неко од вас одбио наређење, да није био ту када је његова држава то од њега тражила. Били сте увек ту када је требало чувати јавни ред и мир, супротстављати се хулиганима, чувати законитост, имовину и част сваког грађанина Србије. Нико није рекао не и за то вам захваљујем, захваљује вам за то читава Србија“, поручио је министар Вулин, захваливши се још једном припадницима Жандармерије за године упорности, стрпљења, марљивости и љубави према Србији.

„Поносан сам што сам био ваш министар, стајао испред вас и са вама, имао прилике да се уверим какве људе имамо када смо на северу наше земље разбијали мигрантске кријумчарске банде, када смо се носили са онима којима закон и људски живот баш ништа не значе. Хвала вам за то што сте чували и сачували Србију и што Србија може увек да рачуна на вас. Живела Србија!“, поручио је министар Вулин.

Kомандант Жандармерије Дејан Луковић захвалио се министру унутрашњих послова Александру Вулину у име припадника ове елитне јединице као и у лично име на свему што је учинио за Жандармерију.

Након извођења санитетске обуке припадника Жандармерије у којој је учествовало 60 полицијских службеника, министар Вулин је обишао и тактичко-технички збор.