Почео Сајам образовања и наставних средстава

Почео Сајам образовања и наставних средстава

24/10/2022 Off By BERB

Аутор фотографија: Београдски сајам

 

Под слоганом „Образована Србија, успешна Србија“, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије,  на  Београдском сајму отворен је 51. Сајам  образовања и наставних средстава.

 

Свечана церемонија отварања почела је интонирањем химне Републике Србије „Боже правде“ у извођењу хора и оркестра Музичке школе „Даворин Јенко“.

Сајам је отворио Бранко Ружић, први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја, поруком да је циљ да се образовни систем уреди тако да буде квалитетан, разноврстан и подстицаjан како за ученике тако и за наставнике.

“Улагање у образовање доприноси напретку и развоjу целог друштва и међународном угледу земље. Због тога jе важно да наставимо традициjу одржавања овог саjма, jер jе то прилика да промовишемо наше наставнике и ученике, али и реформске кораке коjе спроводимо свих ових година”, поручио jе Ружић.

Министар је подсетио да живимо у времену у коме се све мења, али ако нас покреће знатижеља, границе не постоје. Додао је да стицање знања отвара шире перспективе и врата новим могућностима и истакао да су приоритет опсежне реформе наставног и образовног система.

“Настављамо модернизацију и дигитализацију наставног система у циљу побољшања квалитета, ефикасности и доступности система образовања. У континуитету радимо на томе да што више дигитализујемо и унапредимо систем, али и да побољшамо услове учења у школама”, рекао је Ружић.

Након обраћања министар Ружић је од директорке Београдског сајма Данке Селић примио Диплому Београдског сајма за креативно осмишљен сајамски наступ и континуирано унапређење сајамске манифестације.

У термину Међународног београдског сајма књига, Сајам образовања и наставних средстава одвијаће се у хали 2Ц ће и ове јесени за преко 100 хиљада посетилаца бити најквалитетнија промоција знања, образовања, читања и усавршавања.