STATISTIKA: PROSEČNA POSKUPLJENJA 0,5 POSTO

STATISTIKA: PROSEČNA POSKUPLJENJA 0,5 POSTO

13/07/2015 Off By

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u junu 2015. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena zabeležen je u grupama Rekreacija i kultura (4,1 posto), Transport (0,9 posto), Hrana i bezalkoholna pića i Nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (za po 0,5 posto), Restorani i hoteli i Zdravstvo (za po 0,2 posto) i Odeća i obuća (0,1 posto)


statistika

U NAJNOVIJEM saopštenju Republičkog zavoda za statistiku navodi se da Cene robe i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u junu 2015. godine, u odnosu na maj 2015. godine, u proseku su povećane za 0,5 posto. Potrošačke cene u junu 2015. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 1,9 posto, a u odnosu na decembar 2014. godine za 2,1 posto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u junu 2015. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena zabeležen je u grupama Rekreacija i kultura (4,1 posto), Transport (0,9 posto), Hrana i bezalkoholna pića i Nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (za po 0,5 posto), Restorani i hoteli i Zdravstvo (za po 0,2 posto) i Odeća i obuća (0,1 posto).
Pad cena zabeležen je u grupi Alkoholna pića i duvan (- 0,4 posto), kao i u grupama Stan, voda, električna energija, gas i druga goriva, Komunikacije i Obrazovanje (za po – 0,3 posto).
Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.<


EKONOMIJA

postaANALIZA MINISTARSTVA PRIVREDE: POSLOVNI REZULTATI JAVNIH PREDUZEĆA BOLJI OD PLANIRANIH

  Broj zaposlenih je manji za 3 posto od broja koji je planiran programima poslovanja, dok su sredstva

 

 

privredaMINISTAR SERTIĆ SA ČELNICIMA ASNS-a

Sindikati i radnici su naši ključni partneri u reformama koje sprovodimo. Potrebna nam je podrška za ono što

 

 

 

 

 

budžetSAOPŠTENJE MINISTARSTVA FINANSIJA: BUDŽET U DOBROM STANJU

Ostvareni rezultat je nastao usled mera štednje koje Vlada Republike Srbije dosledno sprovodi s jedne strane, ali i

 

 

na crnoPOJAČANI INSPEKCIJSKI NADZORI U JUŽNOBAČKOM OKRUGU

Nadzorom je utvrđeno da su poslodavci na osnovu zaključenih ugovora o stručnom osposobljavanju i usavršavanju, suprotno Zakonu, na