Вулин: Биле су ово тешке године, али смо показали да Србија може да рачуна на сваког од нас

Вулин: Биле су ово тешке године, али смо показали да Србија може да рачуна на сваког од нас

24/10/2022 Off By BERB

„Поштоване колеге, у две године дељења хлеба, бриге и наде, разбили смо десетине организованих криминалних група, запленили тоне наркотика, цигарета, нафте. Показали смо да ни највећи и најбогатији криминалци нису јачи од нас и да нема недодирљивих. Решили смо хиљаде случајева насртаја на имовину, живот, част и са улица уклонили стотине нарко-дилера који више неће тровати нашу децу. Заштитили смо наш начин живота пред мигрантским таласима, сачували Србију од пожара, спасили десетине живота.

 

Нисмо дозволили да се српска крв пролива на београдским улицама и без обзира на личне ставове припадника МУП-а према одржавању геј параде, нисмо допустили да било ко од учесника страда или да му живот буде угрожен. Показали смо и да нећемо допустити било коме да напада полицију и да када је један полицајац нападнут одговор стигне од читавог МУП-а. МУП брине о својима без обзира да ли наше припаднике брани од хулигана, обрачунава се са криминалцима и терористима или брине о породицама наших страдалих колега. МУП брине о својима. Поносан сам на сваког од вас, на вашу упорност, марљивост и тврдоглавост, на вашу снагу и на спремност, на личну жртву. Биле су ово тешке године, али смо показали да Србија може да рачуна на сваког од нас. Поздравите од мене своје породице, пољубите децу и захвалите им се што су били уз вас и уз Србију, што су вас разумели када касните и пропустите рођендане и крштења, полазак у школу и школску приредбу. Србија је вредна сваког одрицања. Дубоко сам захвалан председнику Србије Александру Вучићу на указаном поверењу и датој прилици да се заједно са вама борим против криминала.

Драге колеге, поносан сам што сам имао прилику да будем испред вас и са вама, поносан на све што смо остварили и изборили. Србија је боља онолико колико смо ми успели да будемо бољи од себе. Било је часно. Живела Србија!”, поручио је у својој писаној изјави министар унутрашњих послова Александар Вулин упућеној припадницима Министарства унутрашњих послова.