Пошта се придружила акцији „Спорт у школе“

Пошта се придружила акцији „Спорт у школе“

21/10/2022 Off By BERB

Фото: Пошта/Вук Бранковић

 

ЈП „Пошта Србије“, као друштвено одговорна национална компанија, подржала је акцију Савеза за школски спорт Србије и надлежних министарстава за бесплатно бављење спортом деце од 1. до 4. разреда основне школе – „Спорт у школе“ којој се данас придружила и ОШ „Драгојло Дудић“ из Београда.

 

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић нагласио је да један од праваца Поштиног друштвено одговорног рада представља и посвећеност здравом животу и правилном психофизичком развоју младих, што је и једна од кључних функција спорта.

„Идеја око које смо се ујединили са организаторима акције „Спорт у школе“ јесте враћање спорта деци на начин да је свима равноправно достижан. Верујем да бављење спортом не би требало да буде привилегија, већ могућност за сву децу и зато ће Пошта Србије помоћи да се бесплатне спортске активности доведу у школе. Желимо да на тај начин
подржимо децу у остварењу њихових спортских амбиција, али пре свега да им прибилижавањем спорта омогућимо правилан развој и квалитетно дружење са вршњацима.

Нашој земљи су потребни јаки и квалитетни људи, а спорт је један од најбољих начина да млади то и постану“, рекао је Зоран Ђорђевић.

Почетку акције „Спорт у школе“ у ОШ „Данило Дудић“ у Београду присуствовао је и Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије, као и представници Општине „Звездара“. Госте је поздравила директорка школе Даниела Павић.

Пројекат „Спорт у школе“ реализује се већ неколико година, а спроводи га Савез за школски спорт Србије уз подршку Министарства омладине и спорта и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и бројних партнера међу којима су и Општина „Звездара“ и организација „Спортстарс“, а од данас и Пошта Србије.