Ухапшена једна особа због злоупотребе положаја службеног лица

Ухапшена једна особа због злоупотребе положаја службеног лица

18/10/2022 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Новом Саду, Посебним одељењем за сузбијањем корупције, ухапсили су В.В. (1976) из Београда и поднели кривичну пријаву против тридесетосмогодишњег мушкарца за којим се интензивно трага, због постојања основа сумње да су извршили кивично дело злоупотреба положаја службеног лица.

 

Осумњичени В.В. се терети да је, као одговорно лице у једној фирми из Старе Пазове, у периоду од 2017. до 2021. године, у договору са одговорним лицем те фирме, испоручивао велике количине нафтних деривата и горива једној фирми из Угриноваца, иако је знао да та фирма због финансијских потешкоћа није у могућности да ту робу исплати.

Такође, В.Б. је запосленима у својој фирми наложио да поменуту угриновачку фирму не стављају у извештаје као дужнике, иако је та фирма била највећи дужник због неплаћеног горива. На тај начин, осумњичени В.Б. је предузећу из Старе Пазове, у коме је одговорно лице, проузроковао материјалну штету у укупном износу од 66.323.330 динара.

Осумњиченом В.В. је одређена мера задржавања до 48 часова и он ће уз кривичну пријаву бити приведен у Више јавно тужилаштво у Новом Саду, Посебно одељење за сузбијање корупције, док је против тридесетосмогодишњег мушкарца, одговорног лица угриновачке фирме, који је куповао нафтне деривате иако је знао да није имао довољно средстава на пословним рачунима да измири дуговања бити поднета кривична пријава у редовном поступку.