Унапређење сарадње српске и шпанске полиције

Унапређење сарадње српске и шпанске полиције

18/10/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин, који предводи делегацију Републике Србије на 90. заседању Генералне скупштине Интерпола у Њу Делхију, разговарао је данас са начелницом Управе за међународну сарадњу МУП-а Краљевине Шпаније и чланом Извршног комитета Интерпола за Европу Маријом Алисијом Мало Санчез.

 

Министар унутрашњих послова Вулин захвалио се шефици делегације Краљевине Шпаније на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије и непризнавању лажне државе Косово и спречавању такозваног Косова да постане члан Интерпола.

Саговорници су се сагласили да је неопходно очувати професионални интегритет Интерпола и спречити политичке притиске и разматрања питања са очигледном политичком конотацијом, што је у супротности са Уставом Интерпола који то изричито забрањује.

Министар унутрашњих послова истакао је да Србија поштује територијалну целовитост Краљевине Шпаније.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин и начелница Управе за међународну сарадњу МУП-а Марија Алисија Мало Санчез истакли су да су блиски пријатељски односи Србије и Шпаније потврђени приликом сусрета председника Александра Вучића и краља Фелипеа VI у Краљевини Шпанији.

На састанку је договорено и унапређење сарадње српске и шпанске полиције у области борбе против трговине наркотика и сузбијања организованог криминала, као и унапређење сарадње у областима финансијских истрага.