Predsednik Vučić sa ženskom odbojkaškom reprezentacijom Srbije

Predsednik Vučić sa ženskom odbojkaškom reprezentacijom Srbije

17/10/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas žensku  odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, i tom prilikom im čestitao na najboljem rezultatu koji je ikada postignut u timskom sportu naše zemlje.

 

“Želim da vam čestitam u svoje i u ime naše zemlje na najboljem rezultatu koji je ikada napravio jedan timski sport za Srbiju. Nikada nismo imali nekoga ko je osvajao dvaput zaredom srebrnu i broznanu medalju na Olimpijskim igrama, dvaput zaredom Svetsko prvenstvo i tri puta zaredom uzimao medalje na Evropskim prvenstvima. Prosto, nema takvog kolektiva u Srbiji i njenoj istoriji. Čestitam vam na tome što ste igrale svaku utakmicu na pobedu. Neverovatan rezultat, ogromna mentalna snaga, ne samo fizička, i izuzetna pripremljenost“, poručio je predsednik srpskim odbojkašicama i čestitao im na odgovornosti, odricanju, borbenosti i radu. On je najavio i otvaranje Nacionalnog odbojkaškog centra u martu 2025. godine, te istakao da je važno da država pokaže efikasnost i dobro planiranje kako bi podržala svoje sportiste.

“Mi smo počeli sa pripremnim radovima i u martu 2025. godine ćemo otvoriti Nacionalni odbojkašci centar. To su stvari koje su važne, onoliko malo koliko smo mogli da uradimo do kraja godine. Prebacićemo 180.000.000 dinara za klubove, da se raspodeli za prvu i drugu ligu i mušku i žensku konkurenciju. Za nas je važno da pokažemo efikasnost države, da dobro planiramo, a vi nas obradujte još koji put. Svako je takmičenje važno, ali su Olimpijske igre nešto posebno. To je takmičenje nacija i od presudnog značaja. Kada bi moglo još jedno zlato sa Olimpijade u Parizu, bili bismo najsrećniji na svetu. Onda znam da vas niko nikada ne bi stigao. Hvala vam na svemu i hvala što se obradovale naše ljude. Cela Srbija je bila uz vas“, zaključio je predsednik Vučić.