Radna poseta predsednika UAE

Radna poseta predsednika UAE

11/10/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Njegovim visočanstvom šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, koji boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Beogradu.

 

Nakon svečanog dočeka ispred Palate Srbija, predsednici Vučić i Al Nahjan razgovarali su o unapređenju političke i ekonomske saradnje, realizaciji ranije dogovorenih projekata, kao i o situaciji u svetu, geopolitičkim izazovima, krizi na energetskom tržištu i sveobuhvatnom strateškom partnerstvu.
“Razgovarali smo o celokupnoj situaciji u Ukrajini i regionu. Upoznao sam ga sa tim šta se očekuje od Srbije sa Zapada, i pod kakvim je sve pritiscima. Reč je o velikom prijatelju naše zemlje i zahvalan sam mu na svakom vidu pomoći i podrške. Milijarda sa stopom od 3 odsto je u ovakvim uslovima gotovo neverovatna za našu zemlju”, rekao je predsednik Vučić dodajući da se nada novim investicijama UAE u Srbiji.
Razgovori dvojice zvaničnika i delegacija obe zemlje nastavljeni su na svečanoj večeri koju je predsednik Vučić priredio u čast gosta iz UAE.