За 10 сати појачане контроле саобраћаја откривено 1.260 прекршаја

За 10 сати појачане контроле саобраћаја откривено 1.260 прекршаја

11/10/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у акцији појачане контроле саобраћаја у Нишу, Новом Саду, Чачку и Ужицу, за само 10 сати, открили су 1.260 прекршаја, од чега је чак 140 прекршаја управљања возилом под дејством алкохола.

 

У акцији која је спроведена између 7. и 8. октобра ове године, више од 40 одсто возача санкционисано је због прекорачења дозвољене брзине кретања.

Из саобраћаја је искључено 198 возача и 25 возила, а 20 возача задржано је у службеним просторијама полиције због различитих прекршаја.

Такође, припадници саобраћајне полиције открили су и шест прекршаја насилничке вожње, а санкционисали су и 216 учесника у саобраћају који нису користили сигурносни појас.

Управа саобраћајне полиције апелује на возаче да се придржавају саобраћајних прописа, да не управљају возилима уколико су конзумирали алкохол и да брзину прилагоде условима пута како би сачували своје и животе других учесника у саобраћају.

Саобраћајна полиција ће у циљу унапређења стања безбедности саобраћаја и у наредном периоду наставити са акцијама појачаних контрола на територији Србије.