Predsednik Vučić na ceremoniji otvaranja novog objekta kompanije “MTU Maintenance Serbia”

Predsednik Vučić na ceremoniji otvaranja novog objekta kompanije “MTU Maintenance Serbia”

07/10/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji otvaranja novog objekta kompanije MTU Maintenance Serbia, koji će postati vitalni deo globalne mreže za održavanje kompanije MTU i u kojem će se vršiti popravke delova motora za avione, i tom prilikom istakao da su nemačke investicije od izuzetnog značaja za rast i razvoj naše zemlje i da će nastojati da ih u budućnosti bude više.

 

Predsednik Vučić je uoči otvaranja održao sastanak sa predstavnicima kompanije, a  tokom obilaska fabrike izrazio oduševljenje novim pogonima i istakao da ovakva investicija menja Srbiju.
„Ne postoji lepša i važnija vest za Srbiju od ovoga danas. MTU je više od svega što smo dosad imali, važnije za nas, korak napred, signal više za Srbiju i ono što je danas uz nižu cenu energenata naša ključna prednost – ljudi, dualno obrazovanje na kojem smo insistirali“, rekao je predsednik Vučić i dodao da je Vlada Srbije nemačku investiciju u Novoj Pazovi, na kojoj se radilo šest godina, podržala sa 14,6 miliona evra, ali da će se to višestruko isplatiti. On je istakao i da smo ponosni na investicije i izgrađene pristupne saobraćajnice u Novoj Pazovi, ali i da će se nastaviti sa radovima na infrastrukturi.
Predsednik Vučić je naveo da će kompaniji MTU, kao i drugim investitorima u Srbiji, biti potrebni radnici koji se teško nalaze na tržištu, zbog čega će se više raditi na dualnom obazovanju.
“Radnici da znaju da je na njima još veća odgovornost da ostvare svoje snove i snove svojih porodica, ali i cele Srbije zato što ovaj san zajedno sa vašim porodicama snevamo i mi”, poručio je predsednik Vučić.
Ambasadorka Savezne Republike Nemačke Anke Konrad naglasila je koliko je dobra saradnja Srbije i Nemačke na ekonomskom nivou.
„Investicije nemačkih kompanija su velika mogućnost za Srbiju i uspehe u budućnosti“, poručila je nemačka ambasadorka.