Нове перспективе за развој Сремске Митровице

Нове перспективе за развој Сремске Митровице

07/10/2022 Off By BERB

Foto: MGSI/Đ.K.

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић присуствовао је данас отварању новог погона фабрике “Белт” у Сремској Митровици и том приликом поручио да је главни циљ којем се тежи изградња модерне и економски јаке Србије.

Момировић је нагласио да се данас граде фантастични аутопутеви, брзе пруге, аеродроми и да, уколико се не ојачају домаће приватне компаније које ће издржати предстојећу кризу, тај главни циљ неће бити могуће остварити.

“Компанија Белт је једна од таквих компанија, која ради и послује од 1991. године, баштини јаке породичне вредности и која ће и у будућности наставити да упошљава нове раднике и на прави начин представља нашу индустрију широм Европе”, нагласио је министар Момировић.

Он је додао да је Сремска Митровица доживела невероватне промене у претходним годинама, а током следеће недеље биће расписан и тендер за проширење луке. Реализација овог пројекта представља озбиљну подршку индустрији у овом делу земље, у вредности од 42 милиона евра и радиће се заједно са партнерима из Европске инвестиционе банке и Светске банке.
Власник компаније “Белт” Томислав Белоица и председник Скупштине општине Сремска Митровица Владимир Павловић сагласили су се да, захваљујући ефикасној и одговорној локалној самоуправи, тај град може да очекује још нових инвестиција.

Непосредно пре отварања новог погона фабрике, министар Момировић обишао је радове на деоници Сремска Рача–Кузмин, чија је укупна дужина 18 км са мостом преко реке Саве и представља део пројекта изградње aутопута Београд–Сарајево. Предвиђено је да будућа саобраћајница пролази кроз насеље Кузмин све до постојећег граничног прелаза код Сремске Раче, где ће бити изграђен мост преко реке Саве у дужини од 1.327 метара. Поред изградње тог моста, пројектом је предвиђена изградња и моста преко реке Босут, као и петље Босут и петље Кузмин, која представља везу аутопута Београд-Шид са аутопутем Кузмин-Сремска Рача.