Ухапшен полицијски службеник због злоупотребе службеног положаја

Ухапшен полицијски службеник због злоупотребе службеног положаја

06/10/2022 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле и Управе криминалистичке полиције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су Н. Т. (1981) полицијског службеника ПУ у Јагодини због постојања основа сумње да је извршио продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја.

 

Сумња се да је од јуна 2017. до краја 2018. године генералном директору јавног предузећа чије је пословање било предмет провера, одавао податке до којих је долазио вршећи службене радње. Тако га је, како се сумња, обавестио да се води предистражни поступак против тог јавног предузећа, да се прикупљају докази о извршеним кривичним делима у том предузећу и дао му инструкције како да уклоне доказе. Запослени у предузећу су по налогу директора то и урадили и тако онемогућили доказивање извршених кривичних дела.

Н. Т. је, сумња се, за ову услугу, од генералног директора, у више наврата примио новац у укупном износу од 4.500 евра.

Осумњичени је генералном директору почетком 2018. године доставио и usb меморију са свим списима којима су полицијски службеници ПУ Јагодина располагали, а тичу се пословања јавног предузећа када је заузврат добио телефон iPhone8.

Н. Т. ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.