СМЕТА ИМ ВУЧИЋ – МОРАЛНО ДНО ХРВАТСКЕ УСТАШОИДНЕ ДРЖАВЕ

СМЕТА ИМ ВУЧИЋ – МОРАЛНО ДНО ХРВАТСКЕ УСТАШОИДНЕ ДРЖАВЕ

06/10/2022 Off By BERB
​Свако ко је помислио да је патолошка мржња хрватске усташоидне државе према Србији и њеном председнику, Александру Вучићу, свој врхунац достигла срамном објавом на насловној страни једног неоусташког и неонацистичког таблоида, на којој је председник Вучић, уз премијерку Италије и премијера Мађарске, поистовећен са Хитлером – врло брзо се уверио да су хрватска мржња и искомплексираност свиме што је у било каквој вези са Србијом заправо безграничне, трајне и неизлечиве – јер се„Лијепа њихова“ потрудила да своју болесну политику потврди још једним мрзилачким актом, овај пут упереним против сваког, али баш сваког грађанина Србије лично (укључујући и оне грађане који су припадници хрватске националне мањине у Србији).
Наиме, ЕУ је усвојила осми пакет санкција Русији, који је превасходно базиран на ограничавање цена нафте коју Русија извози у земље ван тржишта ЕУ. Истине ради, потребно је рећи и да је надлежна Комисија ЕУ првобитно предложила да Србија буде изузета из овог пакета мера и да може наставити са увозом руске нафте преко Омишаља у Хрватској и ЈАНАФА (Југословенског нафтовода, грађеног још у време бивше СФРЈ, и грађеног, што је посебно важно истаћи, следствено томе – и средствима грађана ондашње СР Србије), али је на ултимативни захтев и инсистирање Хрватске та одлука промењена, па је и Србија обухваћена овим пакетом мера. При свему томе, Република Бугарска, у којој руска компанија Лукоил има доминантни тржишни положај, није обухваћена овим пакетом – што само потврђује и наставак политике дуплих стандарда ЕУ, у којој постоје једнаки и једнакији, као и они које је, као што то покушавају са Србијом, потребно додатно „дисциплиновати“, кроз претње, уцене и одлуке које су уперене против виталних државних и националних интереса.
Оставимо по страни сада политику ЕУ, она је таква каква је, већ дужи временски период, и Србија је из таквог нефер и уцењивачког приступа извукла одређене поуке. Оно што је посебно ниско, бедно, јадно, кукавички, и политички, и људски посматрано – јесте понашање Хрватске и њеног руководства. Њихова патологија је узела маха и нема граница, и ово што су учинили представља, када се сагледају могуће последице по грађане Србије, акт отвореног непријатељства. Морамо тога бити свесни и према томе се тако односити.
Јер, није ту суштина што ће Србији бити отежано снабдевање нафтом, што ће Србија ту нафту плаћати по вишеструко увећаној цени – наше руководство, а пре свих председник Александар Вучић, већ ће, као и у свему до сада, наћи решење, пронаћи средства и пут и начин да грађани Србије могу да нормално живе, раде, привређују и, упркос хрватском поганлуку и моралној изопачености и нискости, обезбедити да Србија свакодневно напредује на свим пољима, нити је од пресудне важности зашто ЕУ толерише повампирено усташтво у Хрватској – већ је ту суштинско питање – због чега ЕУ, „колевка демократије и највећи баштиник и промотер свих слобода и људских права, толеранције, једнакости и солидарности“ допушта једној, по свему више него очигледно неонацистичкој политичкој гарнитури, да своју болесну мржњу према свему што је српско, а посебно према председнику Александру Вучићу, исказује и на такав начин да кажњава цео народ, сваку породицу, сваког грађанина Србије. Шта је то – ако не акт отвореног непријатељства, својеврсна и врло специфична агресија, срачуната на то да српску привреду, али и грађане Србије, Србију у целини – баци на колена!?
Није то успело ни онима, много силнијим од вас, усташки бојовници, чије сте заставе са кукастим крстом дочекали цвећем и аплаузима, да вас подсетим на основу свих ваших болесних комплекса, као што вам није то успело ни у Јасеновцу ни на многобројним стратиштима на којима сте убијали Србе, и онда, као НДХ, и пре три деценије – као „држава“ која је настављач те злочиначке политике.
Морам, на крају, комшије, ипак да вам кажем и ово: Само ви радите против Србије и Вучића, али желим да вас – слепе од мржње и потпуно потонуле на морално, антицивилизацијско дно – подсетим, филмским речником речено, да после филма „Империја узвраћа ударац“ иде наставак, под насловом „Повратак Џедаја“. Мислите о томе.
Зоран Ђорђевић
Члан председништва СНС