Ружић са бруцошима Факултета ветеринарске медицине и ФПН-а

Ружић са бруцошима Факултета ветеринарске медицине и ФПН-а

03/10/2022 Off By BERB

Foto: mpn.gov.rs

 

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић присуствовао је данас пријему бруцоша на Факултету ветеринарске медицине и Факултету политичких наука Универзитета у Београду и пожелео им срећан почетак студија.

Ове школске године за упис на прву годину студија било је 45.000 слободних места, од којих држава финансира студије за 30.000 бруцоша.

„На почетку ове нове, значајне етапе у вашем животу, желим да вам поручим да је улагање у знање велика инвестиција. То је једини начин да остварите своје професионалне и личне амбиције. Зато, током студија будете вредни, истрајни и упорни, не пропустите да учествујте у ваннаставним активностима и пратите курсеве и семинаре факултета, чији је циљ додатно индивидуално усавршавање“, поручио је Ружић бруцошима.

Министар је данас уручио индексе студентима који су најбоље рангирани на пријемном испиту Факултета ветеринарске медицине и оценио да је реч о веома захтевном факултету.

„Верујем да сте поносни што сте постали део ове високошколске установе која ће вам пружити потребна теоријска и практична знања и на прави начин дефинисати вашу будућу професију. Без обзира за који сте се од три студијска програма овог факултета определили, стећи ћете висок ниво квалификација. Међу вама има оних који су се одлучили за ветеринарску медицину – посебно хуману професију која захтева висок ниво етичности, емпатије и племенитости“, рекао је Ружић.
Он је указао на друштвени значај ветерине и на значај те професије када је реч о контроли исправности хране што је од великог утицаја на здравље људи.

Обраћајући се бруцошима Факултета политичких наука Ружић је поручио да ће им ова високошколска установа омогућити нова знања и вештине, која ће дефинисати њихову будућу професију.

Он је додао да овај факултет негује интердисциплинарни и компаративни приступ у образовању и да за студије на овом факултету сваке године постоји велико интересовање.

„Наш циљ је да вам обезбедимо што боље услове за рад и учење, због тога улажемо у инфраструктуру студентских домова и високошколских установа, а увећањем износа стипендија и кредита побољшавамо студентски стандард“, казао је Ружић.
Министар је такође поводом почетка академске године упутио писмо свим бруцошима и студентима у коме им је пожелео успех током студија.

Академска година и ове године почела је интонирањем химне.