Почела настава за нову генерацију студената КПУ

Почела настава за нову генерацију студената КПУ

03/10/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин пожелео је добродошлицу и успешно школовање новој генерацији студената Kриминалистичко-полицијског универзитета и истакао да је KПУ место на коме се стварају будући кадрови МУП-а Србије, те да се од свих студената KПУ, поред стицања знања и вештина, најпре очекује да буду добри и честити људи, привржени својој држави и народу.

 

„Ви се школујете да будете припадници Министарства унутрашњих послова и пре него што проведете и један једини дан у униформи коју сте добили, добро размислите да ли сте је достојни и да ли ћете је бити достојни. Добро размислите да ли желите да будете припадници МУП-а Србије. Од вас ће се очекивати да дате све од себе, да урадите више него што можете, да будете бољи и поштенији него што јесте, да никад више не помислите прво на себе, па тек онда на друге, да никада више не обећавате својој породици да ћете прво бринути о њима, а не о држави Србији, да заборавите да вас пријатељства, кумства и љубави обавезују више него оданост Србији и верност закону. Морате да знате да је закон изнад вашег пријатељства и кумства. Размислите да ли можете, ако можете, онда сте припадник Министарства унутрашњих послова и онда ћете моћи поносно да кажете да сте за државу урадили више него што може обичан човек. Ако можете Србију да волите више од себе, онда ћете трајати”, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин, на свечаности поводом пријема нове генерације студената на Kриминалистичко-полицијски универзитет.

Министар унутрашњих послова истакао је да од сада свако ко заврши KПУ има приоритет приликом запошљавања у Министарству унутрашњих послова и да је та пракса започета пре годину и по дана и да ће се са њом наставити.

„Ми ћемо вас опремити и обучити, добићете све што може да се купи, али поштовање или ћете га заслужити или га никад нећете имати. Оно се не добија значком нити силом државе која стоји иза вас, то изборите и чувате читавог живота, а изгубите само једном. Свако од вас када оконча своје школовање, у складу са својим чином и образовањем, почеће одмах да ради у одговарајућим јединицама МУП-а. И зато, очекујем од сваког од вас да оправда указано поверење добијено од стране своје државе”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, обраћајући се новим студентима KПУ.

Ректор Kриминалистичко-полицијског универзитета Зоран Ђурђевић изразио је велику захвалност министру унутрашњих послова Александру Вулину за сву помоћ и подршку коју је KПУ добио у протеклих годину и по дана. Он је истакао да се наставља са унапређењем услова учења и рада, како би са KПУ изашао што бољи и стручнији кадар за рад у полицији.

„Захваљујем се Министарству унутрашњих послова и лично министру, јер смо прошле седмице добили идејни пројекат за нову зграду Центра за информациону безбедност и дигиталну форензику“, казао је ректор KПУ Зоран Ђурђевић.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је, на свечаности поводом пријема нове генерације, уручио награде најбољим студентима генерације 2021/2022.

Испред награђених студената, Сара Ретхас захвалила се, у име свих студената са KПУ, наставницима и свим запосленима у овој образовној установи на пажњи и посвећености са којом им преносе знање и вештине и брину о њима.