Vučić prisustvovao otvaranju novog proizvodnog pogona fabrike “Grundfos”

Vučić prisustvovao otvaranju novog proizvodnog pogona fabrike “Grundfos”

28/09/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona fabrike danske kompanije ”Grundfos” u Inđiji i tom prilikom ukazao na važnost investicija i ukupne saradnje Kraljevine Danske i Republike Srbije.

 

”Srećan sam što ovde u Inđiji otvaramo, rekao bih, novu fabriku nama već dobro poznate kompanije Grundfos. Ponosan sam na to što smo u Srbiji uspeli ne samo da sačuvamo Grundfos već i da oni nastave da rade sa još većim uspehom”, poručio je predsednik Vučić.
Predsednik Vučić je naveo da je trgovinska razmena Danske i Srbije na uzlaznoj putanji i da se ove godine očekuje da ona bude rekordnih 320 do 340 miliona evra. Dodao je i da se kompanija Grundfos nalazi u vodećih 10 izvoznika iz Srbije i ocenio da će sa novim kapacitetima na 17 600 m2 još više doprineti daljem razvoju privrede i ukupnom prosperitetu Srbije.
“Posebno u ovim teškim vremenima je važno da pokažemo da možemo da napredujemo i da razmišljamo o budućnosti. Važno je da možemo da učestvujemo i pratimo svet po pitanjima svih tehnologija i da imamo od koga takve stvari da naučimo, ceneći dansku preciznost, marljivost, posvećenost, poslovni uspeh. Njihov duh profesionalizma, odgovornosti, ozbiljnosti i posvećenosti je nešto što je nama, građanima Srbije, pomalo nedostajalo. Kada sam  ovde u Grundfosu, ponosan sam da vidim koliko smo mi napredovali, koliko su naši ljudi dobri, vredni i posvećeni svom poslu”, izjavio je predsednik Vučić.
Predsednik Vučić je najavio povećanje plata za zasposlene u Grundfos Srbija od novembra ove godine i izrazio nadu da će u Srbiju stići još investicija iz Danske, a da će se svi odnosi Karaljevine Danske i Republike Srbije podići na još viši nivo.