У част Ивана Тасовца промоција најсавременијег клавира данашњице

У част Ивана Тасовца промоција најсавременијег клавира данашњице

28/09/2022 Off By BERB

Поводом обележавања годину дана од смрти директора Београдске филхармоније Ивана Тасовца, вечерас ће у његову част бити одржана специјална промоција клавира последње генерације „Stenvej Spirio r“ у сали Београдске филхармоније.
Средства за куповину најновије генерације клавира обезбедило је Министарство културе и информисања, што је била идеја и жеља Ивана Тасовца, коју је изнео на последњем састанку са потпредседницом Владе Републике Србије и министарком културе и информисања Мајом Гојковић.

У част Ивана Тасовца клавир је персонализован од стране произвођача компаније „Steinway spirio“, тако што је угравиран потпис Ивана Тасовца.
Београдска филхармонија постала је прва институција у региону која поседује овај најсавременији клавир данашњице, који представља спој уметности и најсавременије технологије.
Клавир омогућава уживо пренос извођења из целог света у високој резолуцији, као и истовремено снимање интерпретације и репродукције на самом инструменту. На овом клавиру, могу се такође слушати историјска извођења највећих пијаниста у истанчаној техничкој обради високог квалитета уз стварно померање дирки.
Вечерашњем концерту, који се одржава у знак сећања на Тасовца, присуствоваће потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић.