Полиција je по наредби Вишег суда у Неготину синоћ извршила претрес стана

Полиција je по наредби Вишег суда у Неготину синоћ извршила претрес стана

28/09/2022 Off By BERB

Министарство унутрашњих послова истиче да је полиција по наредби Вишег суда у Неготину синоћ извршила претрес стана активисте Младена Владића, невенчаног супруга Ирене Барбуловић, за којим је расписана потерница због сумње да је запалио кинеску радну машину на планини Старица.

 

Полиција у стану није пронашла њеног невенчаног супруга, а претрес је извршен у складу са законским прописима и процедурама, уз присуство сведока, које је она позвала, а у наредби суда је наглашено да се претрес може извршити и ноћу.

Ирени Барбуловић уручен је налог за претрес, који је она након консултације са адвокатом потписала, а полицијски службеници током полусатног претреса поступали су професионално уз пуно уважавање чињенице да су у стану присутна и деца.

Наглашавамо да Министарство унутрашњих послова у свом раду поступа искључиво у складу са законом, по налогу надлежних тужилаштава и наредби суда, па и овај случај, ма колико то појединци желели да представе другачије, није изузетак.

Полиција не „упада“ у станове, већ по налогу суда обавља претрес, а улични речник којим се служи Александар Јовановић Ћута, притом износећи у јавност лажи, наводи нас на питање да ли оваквим изјавама управо он подржава насиље и вршење кривичних дела својих активиста и сматра да полиција треба да остане нема на кршење закона, уништавање туђе имовине, а насиље и починиоце кривичних дела аболира од одговорности.

Изгледа да би управо Јовановић волео да полиција поступа искључиво по његовим налозима и у складу са његовим уверењима. Напад активиста на радника кинеске компаније и оштећење њене имовине је свакако кривично дело, али за Ћуту и недозвољене радње, уколико служе за његове циљеве, очигледно не треба да буду на удару закона.

Подсећамо да је полиција брзо након догађаја расветлила напад на кинеског радника у инциденту у којем је оштећена и машина кинеске компаније „Jinshan construction“, ухапсила засад пет починилаца, а приликом претреса код њих пронашла бејзбол палицу, металну шипку, радио-станице, фантомку, реплику пиштоља и мању количину наркотика.

У Републици Србији полиција ради у складу са законом и брине о безбедности свих грађана и имовине на њеној територији и тако ће и остати.