PREDSEDNIK  NIKOLIĆ RAZGOVARAO SA ANGELOM MERKEL

PREDSEDNIK NIKOLIĆ RAZGOVARAO SA ANGELOM MERKEL

09/07/2015 Off By

Govoreći o saradnji unutar Evropske Unije, Angela Merkel je rekla da postoji percepcija da se vodi rigidnija politika. Štaviše pojedine članice EU imaju drugačija shvatanja demokratije. „Naša politika je postigla rezultate, mi smo uspeli da podstaknemo saradnju,“ naglasila je kancelarka Merkel


agela i toma
Press služba Predsdnika

 

PREDSEDNIK Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel u Beogradu.

Predsednik Nikolić je poželeo kancelarki dobrodošlicu, kao veoma dragom gostu, ističući da ona u veoma kompleksnim okolnostima uspeva da balansira u odnosima EU i Rusije i uspešno vodi svoju državu i ekonomiju. Srbija je iskreno posvećena svom evropskom putu, sprovodi reforme i očekuje od Nemačke da joj pomogne u tome, podvukao je predsednik Nikolić. „Građani Srbije osećaju zamor u vezi evrointegracija i potreban je podstrek na tom putu“ naglasio je predsednik.
Govoreći o regionalnoj saradnji, predsednik je podvukao: „Odnosi u regionu su izvanredni i mi smo ponosni na to, Srbija nije izvor nestabilnosti na Balkanu i mirno reaguje na provokacije“ istakao je predsednik Nikolić. On je naglasio posvećenost rukovodstva Srbije da mladi žive mirno kao i sve buduće generacije.
Predsednik Nikolić je rekao da su ekonomski odnosi dve zemlje izvanredni i da Srbija ne traži pomoć od Nemačke. „Nemačka je jedan od najvećih donatora u Srbiji i mi smo na tome veoma zahvalni“, podvukao je predsednik. „Sa nama možete da razgovarate kao sa iskrenim i otvorenim partnerom,“ naglasio je Nikolić.
Kancelarka Merkel se zahvalila predsedniku Srbije na iskrenim rečima, pohvaljujući želje i napore Srbije da uđe u Evropsku uniju. „Veoma je dobro to što ste rekli da je Srbija na čvrstom putu ka Evropskoj Uniji i mi moramo da pazimo na zamor građana u evrointegracijama.
Govoreći o saradnji unutar Evropske Unije, Angela Merkel je rekla da postoji percepcija da se vodi rigidnija politika. Štaviše pojedine članice EU imaju drugačija shvatanja demokratije. „Naša politika je postigla rezultate, mi smo uspeli da podstaknemo saradnju,“ naglasila je kancelarka Merkel.
Govoreći o bezbednosnim izazovima u Evropi, kancelarka je rekla da Nemačka nastoji da propaganda islamskih ekstremista ne destabilizuje region. „Postoji opasnost da muslimanski ekstremisti utiču na muslimane u Bosni i Hercegovini i destabilizuju Evropu“ podvukla je kancelarka.
Predsednik Nikolić je ukazao na činjenicu da Srbija predstavlja faktor stabilnosti u regionu, kao i na to da je Srbija na poziciji između Evrope i Rusije, što je ponekad dobro, a ponekad nije. „Mi ne možemo da se odreknemo ni jednog ni drugog prijatelja i to je problem koji nastojimo da prevaziđmo“ naglaio je predsednik Srbije.
Na kraju sastanka kancelarka Nemačke, Angela Merkel je izrazila želju da ponovo razgovara sa predsednikom Srbije o situaciji na Balkanu, jer kako je rekla, predsednik Nikolić izuzetno dobro poznaje situaciju u tom regionu.<


SRBIJA

Angela-Merkel-poseta-Beograd-2-620x350NEMAČKA KANCELARKA ANGELA MERKEL U BEOGRADU

U našem je interesu mir i napredak na Balkanu. Zato zahvaljujemo predsedniku srpske Vlade što je pokrenuo veliki

 

 

skup77SKUPŠTINA SRBIJE: ZAKON O HIPOTECI OSTAVIĆE 100.000 GRAĐANA SRBIJE NA ULICI?

Zašto gospođa guvernerka Tabaković bar ne pokuša da zaustavi zelenaške aktivnosti banaka? Ne sprečava ih da se zelenaški

 

 

aleksandar mSKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

Vojvođanska akademija – da ili ne? Poslanik SNS Aleksandar Martinović postavio je danas jedno ozbiljno pitanje Ministarstvu prosvete,

 

 

 

gasic-67SKUPŠTINA STBIJE O PREDLOGU ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU DRŽAVA ČLANICA UČESNIKA U PARTNERSTVU ZA MIR

Inače, ovom Sporazumu, pored 28 članica NATO pristupilo je i 16 partnerskih zemalja. Među njima su i Ruska