Министар Мали разговарао са амбасадором Шпаније

Министар Мали разговарао са амбасадором Шпаније

21/09/2022 Off By BERB

Foto: Katarina Milojević

 

Министар финансија Синиша Мали састао се данас са амбасадором Краљевине Шпаније у Србији Раулом Бартоломеом Молином, са којим је разговарао о економској и привредној сарадњи две земље.

 

Саговорници су се сагласили да је важно да се на основу добрих политичких односа додатно развије привредна сарадња, те да у том смислу охрабрује податак да је трговинска размена између Србије и Шпаније увећана, као и да се очекује да по први пут пређе милијарду евра.

Мали и Молина разговарали су и о Предлогу споразума између две земље који се тиче сарадње у области изградње инфраструктурних пројеката, а на коjeм активно радe обе стране, а који би требало да буде потписан у новембру. Саговорници су закључили да ће на тај начин сарадња две земље бити додатно учвршћена.

Овај споразум је један од конкретних резултата званичне посете шпанског премијера Педера Санчеза Републици Србији у јулу ове године, када је, у разговору са председником Александром Вучићем, договорено и одржавање бизнис форума у Београду којем би присуствовала шпанска бизнис заједница.