„Пауер Чајна“ заинтересована за инвестиције у области енергетике

„Пауер Чајна“ заинтересована за инвестиције у области енергетике

19/09/2022 Off By BERB

Foto: mre.gov.rs

 

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са делегацијом компаније „Пауер Чајна“ о могућностима за сарадњу на пројектима у области обновљивих извора енергије.

 

”Добри односи Републике Србије и НР Кине и председника наше две државе основ су успешне сарадње коју смо остварили у претходном периоду на бројним пројектима са кинеским компанијама. Србија је на почетку процеса енергетске транзиције, донели смо нови законодавни оквир у области енергетике и заинтересесовани смо за сарадњу са најбољим светским компанијма које имају знање и искуство, посебно кад је реч о обновљивим изворима енергије. Имали смо добру сарадњу на изградњи транспортне инфраструктуре и верујем да постоји потенцијал за сарадњу и на пројектима у области енергетике”, рекла је Михајловићева.

Директор компаније „Пауер Чајна“, Шенг Јуминг, представио је потпредседници најважније пројекте и активности компаније у области чисте енергије на глобалном нивоу. Он је истакао да је „Пауер Чајна“ заинтересована за инвестиције у области енергетике у Србији, посебно соларних електрана и ветроелектрана, као и да има велико искуство на пројектима хидроелектрана.