Saopštenje MO

Saopštenje MO

19/09/2022 Off By BERB

Ministarstvo odbrane saopštava da su navodi portala „Nova.rs“ da je Umetnički ansambl „Stanislav Binički“ izbacio Kosovo iz numere „Junacima sa Paštrika“ prilikom izvođenja na svečanoj promociji najmlađih oficira Vojske Srbije neistiniti i izrazito zlonamerni.

Ono što je istinito jeste da portal „Nova“ očigledno ni ne zna o kojoj pesmi je reč, te je naziv iste izostavio, još manje zna stihove „Junacima sa Paštrika“, jer bi u suprotnom znali da iz pesme o Kosovu ne možete izbaciti Kosovo, kao i da postoji nekoliko verzija ove pesme Milana Gajića.

Ono što je isuviše očigledno jeste zlonamernost „Nova.rs“ koji iznosi ove maliciozne tvrdnje na račun Ansambla „Stanislav Binički“ u vezi sa „Junacima sa Paštrika“, a u isto vreme navodi da je isti taj Ansambl na istoj toj promociji izveo nekoliko pesma o borbama za Kosovo.

I ne pomalo, nego je apsolutno bizarno da im je i ova izmišljotina poslužila za napad na predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, koji se priprema za obraćanje Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji.