Састанак са конгресменком Клаудијом Тени

Састанак са конгресменком Клаудијом Тени

19/09/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са конгресменком Клаудијом Тени, копредседавајућом српским кокусом у Конгресу Сједињених Америчких Држава и чланицом Одбора за спољне послове Представничког дома.

 

Посету Њујорку поводом Генералне дебате 77. заседања Скупштине Уједињених нација, председник Вучић је отпочео разговором са конгресменком Тени о јачању билатералних односа, европском путу Србије, актуелним регионалним и светским питањима.

Председник Вучић је конгресменки захвалио на посвећености у раду српског кокуса, који додатно јача билатералне односе Србије и САД, доприносећи, притом, бољем угледу наше земље у САД. Том приликом, председник Вучић је изјавио да има доста простора за унапређење сарадње двеју земаља, као и велики, засад делимично искоришћени потенцијали.

Председник Вучић је поздравио подршку САД европском путу Србије и поручио да се нада да ће та земља дати подстицај даљим напорима Србије у проналажењу одрживог договора у дијалогу Београда и Приштине.

Конгресменка Тени је истакла важност српског кокуса у јачању интереса за Србију у Конгресу САД и подржала став наше земље усмерен ка очувању мира и стабилности у региону, као и политику разговора, јединог правог пута за решавање свих отворених питања.

Конгресменка Клаудија Тени изразила је подршку иницијативи „Отворени Балкан“ и најавила посету конгресне делегације Београду крајем ове године.