Upravni sud odbio tužbu povodom zabrane šetnje u okviru Evroprajda

Upravni sud odbio tužbu povodom zabrane šetnje u okviru Evroprajda

17/09/2022 Off By BERB

Izvor: N1 Beograd/Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Upravni sud odbio je tužbu koju su podneli organizatori Evroprajda povodom zabrane šetnje u okviru ove manifestacije, objavljeno je na sajtu ove institucije.

 

“Odbijena je, kao neosnovana, žalba tužioca podneta dana 13.09.2022. godine na rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kojim se ne dozvoljava šetnja prijavljena od strane tužioca za dan 17.09.2022. godine, sa početkom u 16,00 časova u Beogradu, na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne Skupštine i prijavljenom trasom do stadiona Tašmajdan“, stoji između ostalog u odluci Upravnog suda.

Podsetimo, koordinator Evroprajda 2022. Goran Miletić saopštio je juče da je podneta tužba Upravnom sudu povodom zabrane šetnje u okviru ove manifestacije.

“Apelujemo na Upravni sud da, u skladu sa praksom Ustavnog suda, do trenutka održavanja šetnje donese odluku kojom se poništava zabrana koju je izdao MUP i time omogući da u subotu 17. septembra u 17 časova šetamo i borimo se za svoja osnovna ljudska prava“, naveo je Miletić u izjavi dostavljenoj medijima.

U Beogradu će danas posle podne, prema najavama organizatora, biti održana šetnja u okviru Evroprajda i pored zabrane policije. Protestna šetnja biće od 17.30 sati organizovana na trasi od Ustavnog suda do stadiona Tašmajdan, gde će kasnije tokom večeri biti održan koncert, najavili su iz Prajda. MUP je pre nekoliko dana saopštio da je zabranjene obe šetnje – i ona za Prajd, kao i šetnja koja je trebalo da bude svojevrsni „kontraprajd“ – porodična šetnja u organizaciji „antiglobalista“.