Vučić prisustvovao svečanosti povodom početka izgradnje deonice auto-puta Bijeljina – Rača

Vučić prisustvovao svečanosti povodom početka izgradnje deonice auto-puta Bijeljina – Rača

15/09/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom početka izgradnje deonice auto-puta Bijeljina – Rača, koja je i nastavak radova na izgradnji auto-puta od Beograda ka Sarajevu, i koja će se nastavljati na novi most na Savi, na granici sa Srbijom, i na deonicu Kuzmin – Sremska Rača.

 

“Obilazio sam Srbiju, bio u Srpskoj neretko, i gde god odem jedino što svi traže su putevi i auto-putevi, jer ništa nije važnije za ljude nego ono što ih povezuje i olakšava im život. Za nas nije malo da damo 100 miliona evra za Rača – Bijeljina deonicu, ali sam srećan što dajemo, jer ne samo da povezujemo Bijeljinu i Beograd, već povezujemo sva mesta sa glavnim gradom Srbije. Time ćemo omogućiti i dati prostor zajedno, Republika Srpska i Srbija, da investitori dođu, a od toga nema ništa važnije”, istakao je predsednik Vučić i naglasio da je važno da se dalje razgovara kako bi se izgradila saobraćajnica do Tuzle, a kasnije i do Sarajeva.
„Ovo je nešto što niko ne može da izbriše i naša deca će biti ponosna što smo ovo uradili. Živela Srpska, živela Srbija!“, poručio je predsednik Vučić.
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović  rekla je da je ovo veliki i važan dan za Republiku Srpsku i dodala da gradnja ovog auto-puta nije samo plod uspešne saradnje, već i simbol jedinstva.
„Danas, kada slavimo Dan nacionalnog jedinstva i zastave, okupili smo se da otvorimo ovu deonicu puta, koji je pokazatelj nikada izražajnijih odnosa između Srbije i Srpske. Naša saradnja nije ni na čiju štetu, baš kao i ovaj put, koji će biti na dobrobit svima. Gradeći puteve želimo da gradimo mostove saradnje i dobre odnose sa svima u regionu“, istakla je predsednica Republike Srpske.