Вулин на церемонији отварања Светског првенства у рвању у Београду

Вулин на церемонији отварања Светског првенства у рвању у Београду

11/09/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије и председник Почасног одбора светског првенства у рвању присуствовао је данас у Београду свечаној церемонији отварања Светског првенства у рвању.

 

Министар унутрашњих послова Србије је пре свог обраћања замолио госте, посетиоце и такмичаре да великим аплаузом поздраве момке и девојке са Војне академије који су носили српску заставу на почетку програма, и додао да они заслужују свако поштовање зато што ће чувати и штитити Србију и српски народ.

„Србија је земља победника, Србија је земља бораца, а рвачи јесу победници, јесу борци, јер онај ко може да посвети свој живот борби са другим, али и борби са собом јесте победник и јесте борац, а такви су Срби”, истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Ви који сте дошли, који први пут долазите у овај лепи град и ову прелепу земљу, знам да сте можда имали пуно предрасуда, знам да су вам говорили о земљи која је позната више по ратовима него победама и успесима, али исто тако знам да ћете видети да су вас чешће лагали, него што су говорили истину о Србима и Србији, а кад се вратите у своје домове, знам да ћете ви говорити истину о Србима и Србији и да ћете бити наши амбасадори, јер ко једном дође у овај град и ову земљу, не може да јој се не врати и не може да је не заволи”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Даћемо вам прилику да се борите, али више од свега, даћемо вам прилику да упознате оно најбоље и највредније у Србији – Србе. Да упознате људе овог града, да упознате људе ове земље. Нека борбе буду поштене, нека буду чврсте, нека буду тешке, нека буду вредне памћења и вредне понављања, нека победе најбољи, а посебно ако су ти најбољи под заставом Србије”, истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин на свечаном отварању Светског првенства у рвању у Београду.

Чланови Спортске јединице МУП Србије Страхиња Деспић и Себастијан Нађ, репрезентативци Србије, такође, наступају на Светском првенству у рвању и бориће се за највиша одличја на овом такмичењу.

Деспић и Нађ су освојили златне медаље на Светским играма полицајаца и ватрогасаца у јулу месецу у Холандији.

Свечаном отварању Светског првенства у рвању присуствовали су и градоначелник Београда Александар Шапић, председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић и председник Светске рвачке федерације Ненад Лаловић.