Dodeljene nagrade na sajmu vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“

Dodeljene nagrade na sajmu vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“

03/09/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: Vlada Srbije

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas dodeli Vinskog trofeja Otvorenog Balkana u okviru Prvog međunarodnog sajma vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana, u Hali 1 Beogradskog sajma.

Brnabić je u obraćanju prisutnima istakla da su svi koji su na bilo koji način učestvovali na ovom sajmu vina, pomogli da se učvrsti jedna briljantna politička ideja.

Najbolja emocija koja se osetila među zemljama Zapadnog Balkana bila je ona koje se osetila u prethodna tri dana trajanja sajma, rekla je Brnabić i izrazila nadu da će sajam postati tradicionalan.

Vina je tokom trajanja Sajma ocenjivao žiri koji je činilo 25 međunarodnih sudija, od kojih je pet sa oznakom „master of vine“.

Takmičenje je organizovano u kategorijama belih, crvenih, roze, penušavih, slatkih, oranž i pojačanih vina, a posebni trofeji  dodeljeni su vinima napravljenim od autohtonih sorti s Balkana.

Na sajmu je učestvovalo gotovo 400 izlagača i prizvođača vina iz više od 20 zemalja, pre svega iz Srbije i zemalja regiona, ali i iz celog sveta, Južne i Severne Amerike i centralne Evrope.