Ухапшена шесточлана криминална група због посредовања у проституцији

Ухапшена шесточлана криминална група због посредовања у проституцији

30/08/2022 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, СБПОК-а, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су шест чланова организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, а у вези са посредовањем у вршењу проституције.

 

Ухапшени су Б. Н. (1988), Р. Н. (1990), Б. С. (1978), М. М. (1996), О. М. (1993), и В. В. (1960).

Осумњичени су, од новембра 2021. до јула 2022. године, oрганизовали проституцију путем појединих сајтова за оглашавање, подстицали, наводили и учествовали у посредовању у вршењу проституције више особа женског пола на територији Београда.

Такође, како се сумња, они су организовали предају више особа женског пола трећим лицима, корисницима услуга у циљу пружања сексуалних услуга, а новац стечен на тај начин делили су између себе у складу са задацима које су обављали и са тим новцем су покривали и трошкове које су имали током обављања ових нелегалних радњи.

Приликом претреса код осумњичених су пронађени мобилни телефони и СИМ картице коришћене при извршењу кривичног дела, као и уплатнице са извршеним трансакцијама новца.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.