Наставак улагања у развој и унапређење инфраструктуре МУП-а

Наставак улагања у развој и унапређење инфраструктуре МУП-а

30/08/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин обишао је данас реновирани објекат Одељења саобраћајне полиције у Сремској Митровици и истакао да је Министарство унутрашњих послова у протеклих годину и по дана уложило огромне ресурсе и капацитете у изградњу нових и реконструкцију постојећих објеката и најавио наставак интензивног улагања у инфраструктуру МУП-а Србије.

 

Министар унутрашњих послова, који је иницијатор убрзане изградње и реконструкције објеката МУП-а Србије, истакао је да ће ново Одељење саобраћајне полиције у Сремској Митровици допринети ефикаснијем раду припадника саобраћајне полиције, те да су полиција, правосуђе, здравство и школство огледало државе.

„Полиција, правосуђе, здравство и школство су огледало једне државе и четири гране веома битне за правилно функционисање државе и њених грађана. Како су уређени и како изгледају објекти из ових кључних система, тако је уређена и тако изгледа и сама држава. Последњих година подигнуто је и обновљено више полицијских и ватрогасних станица, болница, домова здравља, школа, вртића, него за претходних 30 година, а то много говори о напретку, снази и уређености државе”, поручио је министар унутрашњих послова.

„Интензивна изградња и обнова објеката МУП-а Србије наставља се захваљујући, пре свега, подршци коју имамо од стране председника Србије Александра Вучића. Као министру унутрашњих послова изузетно ми је важно да осигурамо већу безбедност грађана и обезбедимо боље услове за рад припадницима полиције, зато ће обимна улагања у инфраструктуру МУП-а бити настављена”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Зграда која је изграђена 1974. године и у којој су смештене саобраћајне полицијске испоставе за град и за ауто-пут, као и Одељење саобраћајне полиције Полицијске управе у Сремској Митровици у потпуности је реновирана. Замењен је кров, столарија, водоводне инсталације, информатичке инсталације, ограда, извршено је асфалтирање коловоза у кругу зграде и замењена рампа на улазу, окречене су све просторије и опремљене су новим канцеларијским намештајем. Овим реновирањем више од 100 запослених полицијских службеника добили су знатно боље услове за рад и могућност да ефикасније извршавају своје задатке”, поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, који је истакао да се и те како води рачуна о безбедности грађана у Сремском округу, те да ће поред Одељења саобраћајне полиције у Сремској Митровици ускоро бити обновљена и Полицијска станица у Инђији, да су отворене бројне полицијске канцеларије у сарадњи са општинама и месним заједницама попут канцеларија у Војки и Голубинцима, како би полиција била што доступнија грађанима.