Посвећеност развоју политичких и економских веза са Руском Федерацијом

Посвећеност развоју политичких и економских веза са Руском Федерацијом

30/08/2022 Off By BERB

Аутор фотографије: Милош Перић

 

Министар за иновације и технолошки развој и председник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненад Поповић састао се са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком и том приликом истакао да је Србија посвећена развоју још чвршћих политичких и економских веза са Русијом у будућности.

На састанку је разговарано о свим сегментима рада српско – руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу.
Поповић је навео да су одлични политички односи две земље, као и блиски лични односи председника Александра Вучића и Владимира Путина, гарант развоја најбоље економске и привредне сарадње Србије и Русије, што је резултирало најповољнијом ценом гаса за Србију, а која омогућава Србији да зиму дочека спремнија него друге земље у Европи.
Поповић је захвалио Боцан-Харченку на принципијелној подршци коју Русија пружа Србији у очувању њеног територијалног интегритета и суверенитета по питању Косова и на томе што са великом пажњом прати тренутну ситуацију на Косову и Метохији.
Министар Поповић је поновио став Владе Републике Србије да Србија неће уводити санкције Русији.
Амбасадор Русије у Србији потврдио је посвећеност Русије јачању сарадње са Србијом у свим сегментима билатералних политичких и економских односа.