Јачање сарадње Србије и Русије у области безбедности

Јачање сарадње Србије и Русије у области безбедности

23/08/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин, који борави у дводневној званичној посети Москви, састао се данас са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Николајем Патрушевим.

 

На састанку је истакнуто да је у протеклих годину и по дана значајно унапређена сарадња између Министарства унутрашњих послова Србије и органа безбедности Руске Федерације.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да је Србија коју води председник Александар Вучић сигуран и поуздан партнер, који не заборавља своја вековна пријатељства, те да реч српског председника има висок значај и вредност.

Министар Вулин и секретар Савета безбедности Патрушев истакли су да Србија и Русија и њихове снаге безбедности остају посвећени заједничкој борби против свих облика криминала, а посебно борби против трговине наркотицима, нарко-дилера, тероризма и сајбер криминала.

Српски министар унутрашњих послова и секретар Савета безбедности Руске Федерације усагласили су се да постоји простор за даљи развој и јачање сарадње Србије и Русије на пољу безбедности.

Министар унутрашњих послова Алексансар Вулин истакао је да је погрешно и узалудно покушавати изоловати географски највећу земљу на свету, те да би искључивање Русије из међународних организација, а посебно организација попут Интерпола, било штетно и погубно и да би такав чин само оставио простор за даље јачање и развој криминала.

Секретар Савета безбедности Руске Федерације Патрушев истакао је да руска страна високо цени Србију као поузданог пријатеља и партнера у међународној арени.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин захвалио се Руској Федерацији на доследном ставу и поштовању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.