Захвалност Русији на доследном поштовању суверенитета Србије

Захвалност Русији на доследном поштовању суверенитета Србије

22/08/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, који борави у званичној посети Москви, састао се данас са министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом.

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да Република Србија коју води председник Александар Вучић не заборавља вековно братство и да је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Руској Федерацији и није постала део антируске хистерије.

Српски министар унутрашњих послова поручио је да је Сергеј Лавров искрени пријатељ Србије и српског народа, изразивши велику захвалност Руској Федерацији на доследном поштовању суверенитета и интегритета Србије и непризнавању лажне државе Kосово.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је да је Србија самостална и независна држава која сама бира своје пријатеље.

Српски министар унутрашњих послова нагласио је да дубоко жали због тога што је министру Лаврову вољом других земаља онемогућена посета Београду у јуну месецу, истакавши да су забраном доласка министра Лаврова у званичну посету Србији прекршени и погажени сви принципи међународног права.

Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров истакао је да ће руска држава наставити да пружа подршку Србији у очувању територијалне целовитости.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је да Србија никада неће заборавити помоћ Русије и руског председника Владимира Путина, који је на позив председника Вучића 2015. године спречио доношење британске резолуције у Уједињеним нацијама по којој би Срби били проглашени геноцидним народом.

На састанку српског и руског министра истакнуто је да Србија и Русија и у временима великих изазова имају изузетне дипломатске односе и успешну билатералну сарадњу, баш као што и председник Вучић и председник Путин имају изузетно добре личне односе.