Вулин обишао боксерску репрезентацију Србије на Јахорини

Вулин обишао боксерску репрезентацију Србије на Јахорини

20/08/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, у пратњи председника Боксерског савеза Србије Ненада Боровчанина, обишао је боксерску репрезентацију Србије, која се на Јахорини спрема за предстојећу сезону међународних турнира.

 

Како је поручио министар Вулин, репрезентативци Србије у боксу су искључиво напорним радом и дисциплином, који су заједно резултирали успехом, вратили овај спорт на велика врата у нашу земљу.

Министар унутрашњих послова уверио се у спремност и мотивисаност наших боксера и пожелео им највише пласмане на предстојећем такмичењима.

„Бокс је спорт који је годинама уназад био неправедно запостављен у Србији. Вредним радом и трудом, али и захваљујући добром руководству, боксерска репрезентација Србије учинила је да се овај борилачки спорт врати на велика врата и подстакне српску омладину да заволи бокс и почне да тренира. А то је најважнији циљ поред освајања високих резултата и медаља“, рекао је министар полиције Александар Вулин.

Министар Вулин истакао је да су држава Србија и Министарство унутрашњих послова посвећени интензивном развоју спорта у полицији, што је, између осталог, резултирало да припадници Спортске јединице МУП-а на престижном међународном такмичењу у Ротердаму, светским полицијским играма, донесу Србији чак 10 златних медаља и да остваре најбоље резултате.

„У Спортској јединици МУП-а има и изванредних боксера и надам се да ће их бити још више. Министарство унутрашњих послова наставиће да улаже и у развој бокса у полицији и у друге спортске дисциплине и мени је као министру унутрашњих послова важно да моји полицајци буду здрави, да тренирају, да буду високо мотивисани.

Захваљујући напретку државе и подршци од стране председника Вучића, сада је могуће да Министарство унутрашњих послова обезбеди да спорт буде доступан свим припадницима полиције”, казао је министар унутрашњих послова.

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин захвалио се председнику Републике Александру Вучићу и министру унутрашњих послова Александру Вулину на свој подршци и помоћи коју дају за развој бокса у Србији.