Подршка привредним и инфраструктурним пројектима у Блацу

Подршка привредним и инфраструктурним пројектима у Блацу

19/08/2022 Off By BERB

Фото: Јелена Ђукић

 

Министарка провреде Анђелка Атанасковић отворила је традиционалну манифестацију „Дани шљиве“ у Блацу.

Након састанака са председником Општине Блаце Иваном Бургићем и локалним привредницима, Атанасковић је посетила и кућицу „Хумана срца“ у којој ће током манифестације ученици основних школа кроз литерарне радове оставити своје новогодишње жеље.
„Задовољство ми је што сам отворила ‘врата’ дома креативних жеља деце. Позивам привреднике и све људе који су у могућности да донацијама сходно могућностима помогну остварењу дечијих жеља из ове кућице јер дајемо да бисмо сви имали више“, рекла је Анђелка Атанасковић.
Током посете општини Блаце, Атанасковић је обишла и привредно друштво „Tody DOO Blace“ које обавља делатност производње грожђа и продаје вина бренда „Винарија Доја”. Министарство привреде подржало је ово привредно друштво за реализацију инвестиционог пројекта „Доја” који ће у Општини Блаце допринети развоју туризма и до фебруара наредне године отворити 7 радних места.
Министарка Атанасковић, добила је захвалницу општине Блаце за допринос привредном и свеукупном напретку ове локалне заједнице. Захвалницу је министарки уручио Иван Бургић, председник Општине Блаце.
„Почаствована сам признањем које је потврда да су напори Министарства привреде, усмерени на унапређење привреде, животног стандарда и демографске слике очувањем младих на својим огњиштима у Општини Блаце, препознати и цењени“, рекла је Анђелка Атанасковић.