Континуирано улагање државе у Управу криминалистичке полиције

Континуирано улагање државе у Управу криминалистичке полиције

16/08/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је данас у Наставном центру “Макиш” тактичко-показној вежби припадника Управе криминалистичке полиције уз коришћење најсавременијих пушака намењених за вежбе и обуке које је Министарство унутрашњих послова обезбедило за припаднике УКП-а.

 

„Захваљујући подршци коју имамо од стране председника Србије Александра Вучића, настављамо жесток обрачун са криминалцима и нарко-дилерима, али исто тако, настављамо да снажимо, опремамо и развијамо нашу криминалистичку полицију. Важно ми је да сваки припадник УКП-а има најбољу могућу опрему, оруђе и оружје, баш као што ми је важно да приликом извршавања задатака који су тешки и комплексни припадници УКП-а буду безбедни и заштићени. Из тог разлога у протеклих годину и по дана уложили смо значајна средства за потребе УКП-а, а ова савремена опрема за тренинге и маркере које смо обезбедили су само део нашег континуираног улагања у УКП”, поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

„У периоду од 1. јануара до данас процесуирано је 18 организованих криминалних група, чак осам у вези са трговином дрогом. Такође, од 1. јануара до данас заплењено је више од две и по тоне дроге. Српска полиција наставиће одлучно и храбро да задаје ударце криминалу, а због високих резултата и преданог рада наших полицајаца, Србија може да буде поносна”, истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова уверио се у ефикасност и квалитет нове опреме за тренинге припадника УКП-а из области оперативне полицијске вештине и примене полицијских овлашћења.

Опрема коју је обезбедило Министарство унутрашњих послова користи се за увежбавање тактике хапшења извршилаца кривичних дела приликом заустављања возила која они користе, као и приликом упада у просторе које користе.