ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „СИТНИЦЕ КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ“ НА ФЕСТИВАЛУ „ПУРГАТОРИЈЕ“ У ТИВТУ

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „СИТНИЦЕ КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ“ НА ФЕСТИВАЛУ „ПУРГАТОРИЈЕ“ У ТИВТУ

11/08/2022 Off By BERB

Foto: Dejan Todorović

 

Представа „Ситнице које живот значе“, по тексту једног од најпопуларнијих италијанских писаца данашњице Лоренца Маронеа, у драматизацији Ђорђа Косића и режији Андреја Носова, биће премијерно изведена 12. августа (21,00) на Сцени Атријум Бућа у Тивту, у оквиру Фестивала медитеранског театра „Пургаторије“.

У том комаду о љубави, пријатељству и помоћи у чијем фокусу се налази пензионисани књиговођа Чезаре, „старо џангризало“ који пред сам крај живота добија жељу да из корена промени свој карактер, главну улогу тумачи Младен Андрејевић, а у подели су и Нела Михаиловић (Росана), Вања Ејдус (Kатерина), Душан Матејић (Данте), Нина Нешковић (Ема) и Раде Ћосић (Лео).

Прва реприза представе, коју је Народно позориште у Београду, урадило у копродукцији са Бео Арт-ом и Центром за културу Тиват, биће одржана дан касније, 13. августа, на истој сцени.

Сценограф је Дејан Тодоровић, Селена Орб jе креирала костиме, музику је компоновао Драшко Аџић, док је Марија Миленковић била задужена за сценски покрет.

Сарадници на представи су Александра Лозановић (помоћник редитеља), Марија Kовачевић (извршни продуцент), Сања Угринић Мимица (инспицијент) и Гордана Перовски (суфлер).

Пре београдске премијере, планиране у октобру на Сцени „Раша Плаовић“, комад „Ситнице које живот значе“ биће изведен 2. септембра (20,00) и на 9. Амбијенталном позоришном фестивалу „Нови тврђава театар“ у „Вили Станковић“ у Чортановцима.