Вучић са младим спортистима са КиМ, из Републике Српске и дијаспоре

Вучић са младим спортистима са КиМ, из Републике Српске и дијаспоре

11/08/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас око 180 младих спортиста са Косова и Метохије, из Републике Српске и дијаспоре, учеснике кампа Србија те зове 2022, и том приликом поручио да је важно да, у којим год земљама да живимо, знамо којем народу припадамо.

 

Председник Вучић је рекао да је овај спортски камп омогућио младима да се друже, играју и такмиче са вршњацима из Србије, дијаспоре и региона.
“Имали сте прилике да учите и много тога научите од поштованих тренера. Желео бих да захвалим свима који су учествовали, посебно Игору Маринковићу, Лазару Младеновићу, Браниславу Вучићевићу, Саши Роквићу, Андрији Младеновићу. Овде су деца из Немачке, Аустрије, Италије, Канаде. Имамо децу из Хрватске, са Баније, Кордуна, из Црне Горе, Северне Македоније. Отаџбина је та која спаја језик и род, али језик, писмо је нешто што мора да нас спаја ма где да живимо у свету. Иако живимо у различитим земљама, увек знамо где су нам корени, коме припадамо”, истакао је председник и захвалио државним установама које су помогле пројекат, као и невладиним организацијама које су организивале спортски камп.
Отаџбина је колетивни дух једног народа, рекао је Јован Дучић. То је онај дух заједништва који нас окупља са разних меридијана. Наша намера је да се увек враћате у своју Србију, да се увек питате шта можете да урадите за своју отаџбину“, поручио је председник Вучић младим спортистима и додао да ће држава учинити све да финансијски олакша одржавање спортског кампа, како би видели да имају поштовање и искрену љубав у својој Србији.
Председнику су, у име свих младих спортиста, Игњат Вујичић и Анастасија Словић уручили поклон, у знак сећања на посету и дружење – дрес са његовим иницијалима и потписима свих учесника кампа Србија те зове 2022.